Reklama
 
Blog | Michal Berg

Nabídky účasti na letních akcích pro aktivní mladé lidi – nejen pro stávkující studenty

Jako člen správní rady Green european foundation bych vás chtěl upozornit na několik zajímavých akcí pro mladé aktivní lidi, které z velké části naše nadace spolupořádá, a také na jedno zajímavé pracovní místo – v Bruselu. Budu rád, pokud tyto nabídky rozšíříte mezi ty, které by mohly případně zajímat. V případě zájmu o více informací mě můžete kontaktovat na [email protected]

Congress of young Europeans

Od 4. do 7. září se v Marseille uskuteční už sedmý kongres mladých Evropanů. Tři dny nejrůznějších aktivit se letos budou věnovat tématu “How to fight for climate and democracy“. Vybraní účastníci mají dopravu i pobyt hrazenu, akce je v angličtině a je určena pro mladé lidi od 18 do 30 let. Více informací o obsahu i přihlášce najdete zde a termín pro přihlašování je do 15. června.

Summer School “Youth and the City: Young people for fair and Green cities”

Letní škola organizce CDN se tentokrát uskuteční od 5. do 9. srpna v Praze. Akce se zúčastní 20 mladých aktivistů a aktivistek ze zemí střední a východní Evropy ve věku 16 až 35 let, kteří se budou věnovat tématům městského aktivismu a zapojování mladých do fungování udržitelných a demokratických měst. Akce je v angličtině, dopravu a pobyt máte hrazené, účastnický poplatek je 30 euro. Více informací najdete zde a termín pro přihlášky je do 9. června.

Letní akademie Hejbej

Letní akademie Hejbej je pro účastníky od 16 do 26 let z České republiky a Slovenska. Věnuje se třem oblastem, jejichž pochopení je klíčové pro chápání dnešního společenského a politického dění – média, klimatickou změnu a konflikty a vládnutí. Skrze zážitkový program (hry v rolích, simulace) dostanete možnost zažít si neobvyklé situace na vlastní kůži. Workshopy a přednášky expertů doplňují nejaktuálnější informace o vývoji v jednotlivých oblastech, kterým se věnujeme. Hejbej se uskuteční na konci srpna – 25.á až 19. 2019 v Orlických Horách. Více informací a přihláška na www.hejbej.cz

Letní akademie Discover

Letní akademie Discover je akce, která každoročně umožňuje středoškolákům a středoškolačkám na týden zažít atmosféru nejlepších univerzit a snaží se jim zprostředkovat hodnoty poznání, občanství a rozmanitosti. Účastníky učí přemýšlet o světě kolem nich a o tom, jak na něj mohou mít pozitivní dopad i ve svém věku. Během kurzů i v týmových diskuzích klademe důraz na týmovou práci, komunitu a zodpovědnost. Volná místa jsou k dposzici ještě na jednom česko-slovenském kurzu, který se uskuteční na Slovensku, a na mezinárodním, který se uskuteční v Česku. Více informací a přihlášky najdete na webu akce.

Future leader – program pro ty, co mají odvahu (k)vést

Akademie Libchavy otevírá další ročník programu Future Leader, který proběhne od ledna do září 2020. Je to seberozvojový program, který jsem měl to štěstí absolvovat, a účast v něm doporučuji všem, kdo mají zájem rozvíjet sebe a své projekty – a to jak v byznyse, politice nebo v neziskovém sektoru. Podrobnosti a přihlášku najdete na www.futureleader.cz. Program není úplně nejlevnější, ale pokud si jej můžete dovolit, určitě se tato investice do sebe samého vyplatí. Pokud si jej nemůžete dovolit, požádejte svého zaměstnavatele nebo přímo Akademii Libchavy o příspěvek, každý rok je do programu přijato i několik lidí díky externím donorům. Future Leader je určen pro lidi ve věku 21 až 36 let.

Pracovní pozice – projektový koordinátor v Green European Foundation

Full-time pozice projektového koordinátora všech projektů GEFu, zejména pak projekty v oblasti capacity-building, training and networking activities. To jsou mimo jiné projekty, které mám ve správní radě nadace na starosti, takže budete spolupracovat i se mnou. Podrobnosti najdete na našem webu, plat je cca 2500 euro hrubého a výběrové řízení je otevřeno do 30. června.

E-learningové kurzy na zelená témata

A na závěr, na e-learningovém portálů MyGreenLearning máme nyní více než 10 nových kurzů, které vám pomohou jednak pochopit a rozšířit si znalosti v oblasti životního prostředí, zelené politiky a aktivismu. V češtině je k dispozici Zelená témata od A do Z, v angličtině pak mnoho dalších kurzů, například How to fight climate change, Sustainable transport and mobility, nebo Urban activism nebo Campaign strategy. E-learningové kurzy jsou zdarma a jejich interaktivní forma představuje pohodlný způsob, jak se o zmíněných tématech dozvědět více.

Nevybrali jste si?
Pak ještě odkážu na dobrovolnické a zážitkové aktivity Hnutí Brontosaurus, kterých je velké množství – od pracovních přes vzdělávací až po zážitkové, v Česku i zahraničí. Podrobnosti o nich najdete na na webu Hnutí Brontosaurus.

Reklama